Hallo 6a ,

Hierbij een verslag over wat we hebben gedaan in de maand september.

1. Spreekbeurten ontdekkingsreizigers.

We moesten in groepjes werken en we mochten kiezen of we een powerpoint maakten  of een poster / tekening. We kregen de opdracht om een spreekbeurt te geven over Daisy Bates, Marco Polo, Christoffel Columbus, David Livingstone en Ferdinand Magellaan. We kregen een paar dagen de tijd, maar het is gelukt! Iedereen had een goede spreekbeurt en presentatie. We leerden heel veel bij over de ontdekkingsreizigers.

2. Naamkaartjes maken

We maakten deze maand ook naamkaartjes. Hiervoor gebruikten we dotpainting. Ook de Aboriginals gebruikten dot painting. Iedereen maakte hele mooie kaartjes.

3. QUIZ W.O. DE GELUKZOEKERS:

We hebben op woensdag 29/09/2021 een quiz gedaan als afsluiting van ons w.o. thema: de gelukzoekers.

4. DE VERJAARDAGEN IN SEPTEMBER:

Er waren 2 verjaardagen in september: één van Sandro en één van Brent. We hebben ook de verjaardagen van María en van Basile gevierd. Zij waren in augustus jarig.

5. SPELLETJE VAN DE SFEERMAKERS:

Vandaag was het de laatste dag van de maand (en onze taakjes) en hebben de sfeermakers een spelletje voorzien. Het was een leuk spelletje en ik denk dat de sfeermakers het ook fijn vonden. We moesten Maria haar pennenzak open krijgen want er hing een slot aan haar pennenzak. We moesten allemaal opdrachten doen en per twee opdrachten kregen we een cijfer. Als we alles hadden gedaan kregen we de sleutel en konden we de pennenzak van María openen en daarin zaten snoepjes voor ons.
 

Enkele foto’s van de maand september, vinden jullie hier.
We kijken er al enorm naar uit om in oktober op RUIMTEKLAS te gaan!🔭😃