Laatste nieuwtjes

Schoolreis

Schoolreis

Vandaag snoven we geschiedenis op in Raversyde onder leiding van een gids. Daarna konden we ons uitleven op het strand. We sloten dit superdagje af met een lekker ijsje.

Techniek: werken met een stappenplan

Techniek: werken met een stappenplan

Hoe maak je een valschermspringer? Lezen, nadenken, organiseren, werken met de passer, knippen,  meten, kleven, controleren, knopen en vooral veel zweten. Bekijk hier onze foto’s: https://photos.app.goo.gl/N25GZzRrh4LGuhYy8

Spreekbeurten in 4A

Spreekbeurten in 4A

In 4a nemen de leerlingen elk om beurt de plaats in van de juf. Vooraf las elk kind een weetboek, ging het informatie verzamelen, ordenen en verwerken. En nu tonen ze dat ze tijdens een spreekbeurt durven te spreken voor een groep. En de juf? Die geniet van elke vertelbeurt.

Sportkompas

Sportkompas

Dankzij Sportkompas konden de kids van 4a via allerlei sportproeven ontdekken waar ze goed in zijn en succes beleven. Dat is voor kinderen een belangrijke factor om duurzaam te sporten en te bewegen. SportKompas wil graag een rol spelen in het maken van de juiste sportkeuze want in De Pinte zijn heel wat goede sportclubs

Verkeerslessen

Verkeerslessen

Veilig deelnemen aan het verkeer leer je door praktijkervaring dus gingen we samen op pad. Politiezone Schelde-Leie kwam een handje helpen bij de verkeerseducatie van onze kinderen. Een nuttige opfrissing van onze kennis.

Sportklassen

Sportklassen

Jaarlijks organiseert de sportdienst sportklassen voor onze leerlingen van het vierde leerjaar. We krijgen initiaties in verschillende Olympische disciplines en benadrukken samenwerken en fair play. Het werd opnieuw een onvergetelijke editie!

Franse taalinitiatie

Franse taalinitiatie

Tijdens de lessen taalinitiatie gingen we speels en muzisch aan de slag. We voelden dat Frans horen, zingen en nazeggen best leuk is en gingen op speelse wijze op zoek naar de betekenis van Franse woorden. We creëerden meer zelfvertrouwen voor het aanleren van nieuwe talen.

Zo worden meesters helden

Zo worden meesters helden

Na de speeltijd was er onverwachts bezoek in 4a. Een roodborstje trippelde door de gang en vloog onze klas binnen. Meester Hendrik kon het beestje pakken en liet het wegvliegen door het raam. Wij gingen nog vlug even op zoek naar weetjes over dit diertje.

Leren dankzij de sneeuw

Leren dankzij de sneeuw

Dankzij de eerste sneeuw werden woorden als smelten, stollen, verdampen en condenseren heel snel duidelijk. Wetenschap lijkt soms een spelletje.

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Alle toetsen zijn gemaakt, alle nieuwjaarsbrieven geschreven. Tijd voor een deugddoende vakantie en een prettig eindejaar. Fijne feestdagen allemaal!

Donkere dagen

Donkere dagen

We experimenteerden in groepjes met schaduwen. Dit schaduwspel bleek een fascinerende werkvorm waarbij samenwerken, fantaseren en concentratie centraal stonden.

Creatief met een boek

Creatief met een boek

Tijdens de voorbije weken lazen we thuis een leuk boek. In de klas maakten we nadien tijd vrij om aan een creatieve opdracht in verband met dit boek te werken. Elk kind komt zijn boek nu ook voorstellen om de leesgoesting bij elkaar te prikkelen.

Workshop technologie

Workshop technologie

In een heuse wetenschapsshow maakten we in het vierde leerjaar op een speelse manier kennis met wetenschap en technologie. Een boeiende en leerrijke namiddag!

2Hands4Kids

2Hands4Kids

Onze eerste typles is een feit. In het vierde leerjaar leren we op een speelse manier typen op een computer. We werken met kleurtjes, figuurtjes, verhalen en spelletjes.

Ready for take-off

Ready for take-off

Good afternoon passengers. This is your captain speaking. Welkom aan boord van de vlucht voor 4a richting een prachtig schooljaar. De sfeer zit goed, de batterijen zijn volledig opgeladen en onze gps staat gericht op één rechte lijn naar succes! Work hard, relax and enjoy the rest of the flight.

Welkom in 4A!

 

Onze juf