Laatste nieuwtjes

Carnaval

Carnaval

De laatste dag voor de krokusvakantie stond helemaal in het teken van carnaval. Een écht verkleedfeest voor iedereen

Totaalspektakel

Totaalspektakel

Zag je ons schitteren op het schoolfeest? Wij genoten met volle teugen!

Technische realisaties in de klas

Technische realisaties in de klas

Proefjes doen is niet alleen leerzaam maar ook leuk. Donderdagnamiddag maakten we tijdens een workshop kennis met onderwerpen uit de natuurkunde, scheikunde en biologie. Spelenderwijs leerden we woorden en begrippen om over deze onderwerpen te kunnen praten. Bij de proefjes probeerden we ook te voorspellen en te verklaren.

Schaduwspel

Schaduwspel

Tijdens deze donkere dagen speelden we met licht en schaduw. Goed kijken, bewust uitbeelden, creativiteit ontwikkelen en goed samenwerken was de boodschap!

Museum voor Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

We sloten het eerste semester van het 4de leerjaar af met een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen. Een topdag!

De warmste week

De warmste week

Onze kaarsenverkoop ten voordele van de Warmste Week was een groot succes! Dank jullie wel allemaal voor de steun. Onze goede doelen “Pirlewiet“ en “Ten Dries“ zullen het geld goed besteden.

Sinterklaas op bezoek

Sinterklaas  op bezoek

Bij de aankomst van de Sint zongen we de longen uit ons lijf. Tijdens het optreden dansten wij met alle kinderen uit het 4de leerjaar. Kijk zelf maar op de foto’s hoe goed we dat deden!

Poppenspel

Poppenspel

In de lesjes muzische vorming reisden we door de tijd. Zo creëerden we in groepjes een tijdsbalk vol verhalen.

Boekpromotie

Boekpromotie

In 4a was het tijd voor een eerste boekpromotie. Tijdens de voorbereidingstijd ging elk kind apart aan de slag. Daarna mochten we genieten van het enthousiasme en de verhalen van onze klasgenoten. Het resultaat verdiende meer dan één pluim!

Halloween

Halloween

Net voor de herfstvakantie maken we tijd voor een feestje. Samen tekenen, spelen, dansen én een film bekijken. Voor deze beloning is hard gewerkt!

(W)Onderwaterwereld

(W)Onderwaterwereld

We startten het schooljaar met het WO thema (W)onderwaterwereld. We leerden over waterrijke en waterarme landen, bestudeerden ons waterverbruik en deden heel wat proefjes met water. Uiteindelijk sloten we het thema af met een bezoek aan het waterzuiveringsstation.

Welkom in 4A!