Laatste nieuwtjes

Franse taalinitiatie

Franse taalinitiatie

Tijdens onze lesjes taalinitiatie kunnen we spelenderwijs en in muzische activiteiten Franse woorden horen, zingen en nazeggen. We gaan op speelse wijze op zoek naar de betekenis van de Franse woorden. En het lukt ons al goed : zeker met zo’n grappig liedje als “dans le zoo”!

Gezondheidseducatie

Gezondheidseducatie

Leontine en Jylke, twee studenten voedings- en dieetleer, kwamen langs in onze klas. Ze moedigden ons aan om gezond te eten en voldoende te bewegen. Hartelijk dank voor jullie deskundige uitleg dames! We maken er werk van.

Bezoek aan Aquafin

Bezoek aan Aquafin

We gingen op bezoek in het waterzuiveringsstation te Oudenaarde. Daar wordt vervuild water gezuiverd en opnieuw geloosd in De Schelde. Een gids toonde ons de verschillende stappen van het zuiveren, zowel het mechanisch als biologisch zuiveren.

Sportklas

Sportklas

Wie graag beweegt en sporten leuk vindt komt deze week helemaal aan zijn trekken. Tijdens de sportklas maken we kennis met verschillende sporten en leven we ons uit met onze klasgenootjes. Onze klas is een sociale, sportieve bende. Dank aan de medewerkers van het OCP voor deze fijne vierdaagse!

Verkeerseducatie

Verkeerseducatie

De politie kwam langs op school. We oefenden vijf belangrijke vaardigheden die we nodig hebben om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. Dank aan politiezone Schelde-Leie voor de fijne en zinvolle samenwerking.

Workshop STEM

Workshop STEM

Tijdens de voorbije workshop “Hocus Pocus” merkten we dat natuurkundige experimenten alles behalve saai zijn. Ook juf Karolien kwam nu bij ons langs met een koffer vol experimenten i.v.m. elektriciteit. Leuk én leerrijk!

Auteurslezing Jef Aerts

Auteurslezing Jef Aerts

We maakten kennis met Jef Aerts, schrijver van kinder- en jeugdboeken, romans, gedichten en toneel. Hij vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en poëtisch zijn. De auteur bespeelt ook bijzondere instrumenten zoals “de zingende zaag”. Hartelijk dank aan de bibliotheek van De Pinte voor alweer een geslaagde auteurslezing.

Schaduwspel

Schaduwspel

Donkere dagen? Daar hebben wij in 4a geen last van. Integendeel, het is de perfecte periode om te experimenteren met schaduwen. Een hele dierenwereld kwam tot leven.

Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel

Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel

In het Museum voor Natuurwetenschappen waren we in de ban van alles wat te maken heeft met fossielen, dino’s en andere prehistorische dieren. Een gids liet ons de Dinosaurusgalerij ontdekken. Aanraken, uitproberen, onderzoeken, puzzelen: het kon hier allemaal. Tijdens een workshop deden we nadien mee aan mini-opgravingen. We ontdekten ook fossielen en maakten er een

Kersthappening

Kersthappening

Met onze kersthappening sloten we het eerste trimester swingend af. Klaar voor een verdiende vakantie!  

Zangnamiddag

Zangnamiddag

Op donderdagnamiddag 14 december zongen we samen met de grootouders liedjes van vroeger in het OCP.

Sint op bezoek

Sint op bezoek

Eindelijk was het zover… Sinterklaas was op bezoek. De spanning én het plezier stond op vele gezichtjes te lezen. Sinterklaas en twee Pieten kwamen toe met paard en kar. De kinderen zetten hun beste beentje voor tijdens hun dansje en vonden het reuzeleuk! Het was echt genieten.

Welkom Sinterklaas

Welkom Sinterklaas

Om Sint en Piet een warm onthaal te bezorgen maakten we per 2 een mooie collage. Knippen, schikken, kleven… en de resultaten in onze refter hangen. We zijn klaar voor de komst van Sinterklaas!

Poppenspel

Poppenspel

Via het poppenspel maakten we kennis met verschillende periodes op de eeuwenband. De kinderen verzonnen zelf de spelinhoud van hun poppenspel aan de hand van foto”s. Samenwerken, zich inleven, experimenteren én genieten!

Bodypercussie

Bodypercussie

Tijdens deze muzische les waren onze handen, voeten, buik en billen onze instrumenten. We maakten muziek én plezier met ons lichaam en met elkaar!

Een fijne start

Een fijne start

Met een fijne startactiviteit is ons KIVA-jaar succesvol begonnen. We leerden op een speelse manier samenwerken en maakten kennis met mekaars talenten en mogelijkheden. Op deze manier bouwen we aan een aangename groep waar we ons goed in ons vel kunnen voelen.

Welkom in 4A!