Laatste nieuwtjes

Sportkompas

Sportkompas

Op 22 juni namen de leerlingen van 4B deel aan SPORTKOMPAS in het OCP. Onder begeleiding van monitoren konden de kinderen ervaren via verschillende sportproeven in welke sporten ze goed zijn en succes beleven. Het is de bedoeling van Sportkompas om zo de kinderen te stimuleren om meer te sporten en te bewegen.

Schoolreis

Schoolreis

Wat een super dag hebben we beleefd. In de voormiddag brachten we een bezoek aan Raversijde waar we de sfeer opsnoven van de 2 wereldoorlogen. In de namiddag gingen we ravotten op het strand van Middelkerke. De zon was van de partij en we hebben genoten. We sloten de dag af met een ijsje.

Een valscherm

Een valscherm

Tijdens de les techniek maakte iedereen doormiddel van een stappenplan individueel een valscherm. Voor sommige kinderen was dit een fluitje van een cent maar voor andere was dit een hele karwei. Vooral het knopen van de koordjes was niet gemakkelijk. Uiteindelijk is iedereen erin geslaagd om zijn parachute te laten vliegen.

Dans le zoo de Trololo

Dans le zoo de Trololo

Dit jaar leerden we veel Franse woorden en zinnen. We beluisterden verhalen en dialogen en zongen ook mee met liedjes. Maar het liedje “Dans le zoo de Trololo” leerden we uit het hoofd en in groep improviseerden we er een dansje bij. Elke groep zorgde ook voor de nodige attributen.

De laatste typles

De laatste typles

We verzonnen eerst een verhaal rond een lachend muisje en daarna was het de bedoeling dat we het verhaaltje zouden typen, zoals we het geleerd hebben dit jaar. We zorgden ervoor dat onze vingers op de toetsen bleven staan en schonken aandacht aan de hoofdletters en de leestekens. Het lukte vrij goed.

Plastiek soep

Plastiek soep

Omdat we een MOS ( Milieuzorg Op School ) zijn, dansten we vrijdag met gans de school op het liedje “ Plastiek soep “. 4B oefende een ganse week om alle bewegingen en stapjes onder de knie te krijgen. Iedereen van 4B zong vrijdag uit volle borst mee en het dansje was ook een succes.

Knustelen met pet-flessen

Knustelen met pet-flessen

Voor ons MOS project maakten we met een petfles een originele cactus. Zo zorgen we voor een leuke decoratie met afval en helpen we mee om een duurzame, straffe school te worden.

Verkeerslessen

Verkeerslessen

We kregen bezoek van de politie. De agent gaf uitleg hoe je veilig een straat kan oversteken. We oefenden op de zebrapaden rondom de school. Iedereen stak de straat alleen over en het lukte volgens de regels. Een voetganger die oversteekt heeft voorrang maar je moet wel blijven opletten.

Einde sportweek

Einde sportweek

De sportweek is voorbij. Het was een super week. We hebben genoten. We maakten kennis met niet zo voor de hand liggende sporten zoals schermen, boogschieten en skaten. Fantastisch! We stapten ook naar het Sportpark Moerkensheide. Daar deden we aan atletiek. We beoefenden de 3 onderdelen: lopen, springen en werpen. Badminton, hockey en tafeltennis kwamen

Sportweek 2021

Sportweek 2021

Vandaag is de sportweek gestart voor het vierde leerjaar en 4B is er helemaal klaar voor. Deze morgen zijn we begonnen met een openingsspel. We werden onderverdeeld in groepen en elk groepje vertegenwoordigde een land. Daarna kregen we wat uitleg over de Olympisch spelen. Het gezegde “ deelnemen is belangrijker dan winnen” is een juiste

De kunstenaars van 4B

De kunstenaars van 4B

In de taallessen kwam het thema “ Kunst “ aan bod. Kunst is een breed begrip. Er zijn verschillende soorten kunst, enkele voorbeelden zijn: muziek, literatuur, dans, theater, beeldende kunst, mode en nog veel meer. Het belangrijkste kenmerk is dat de kunstenaars dingen maken om te laten zien wat ze denken, voelen en zien. Vrijdag

Workshop over afval

Workshop over afval

Vandaag hadden we een workshop over afval beheren. Doormiddel van uitleg, spelletjes en een filmpje leerden we hoe we het best de afvalberg kunnen verminderen. We maakten kennis met de afvalladder. Onderaan staat storten, daarboven verbranden, recycleren, hergebruiken en aan de top staat voorkomen. Voortaan zorgen we allemaal voor a GOOD PLANET

Carnaval

Carnaval

Vandaag vierden we carnaval in onze klasbubbel. Het was anders dan anders maar we hebben toch genoten. We moesten 5 challenges behalen: 1 allemaal verkleed naar school komen, 2 een gekke bekkefoto nemen, 3 onze klasdeur versieren, 4 een carnavalsliedje meezingen, 5 de polonaise dansen. En het is ons gelukt want wij zijn gewoon een

Knutselen: le petit robot André

Knutselen: le petit robot André

We leerden dit jaar reeds drie Franse liedjes. Onze favoriet was het liedje “ le petit robot André “, le chef cuisinier. In groepjes van drie maakten we in de knutselles robot André in 3D na. Sommige groepen kwamen tot een verbluffend resultaat.

Sint op bezoek

Sint op bezoek

Dit jaar kwam de Sint op een veilige manier op bezoek. Vanop het dak van onze school sprak hij ons toe. Hij had ook maar 1 Piet bij, de andere Piet was plotseling ziek geworden. Hopelijk kunnen we de Sint en de Pieten volgend jaar terug  van dichtbij begroeten.

Terug in de tijd

Terug in de tijd

Vandaag gingen we eventjes terug in de tijd. We werden verdeeld in groepen en elke groepje moest een theaterstukje met poppen maken die paste bij een historische prent die elke groep kreeg. We hebben genoten van het creatief bezig zijn.

Hocus pocus technolocus

Hocus pocus technolocus

Vandaag was een speciale dag, een ganse namiddag geen les. Of toch, we maakten kennis met wetenschap en techniek. Spannend! Samen met de leraar deden we veel proefjes rond warmte, lucht en evenwicht. Iedereen was razend enthousiast en we leerden veel bij op een speelse manier.

Bodypercussie

Bodypercussie

Vandaag lieten we ons lichaam spreken en experimenteerden we met geluiden gemaakt met ons eigen lichaam. We componeerden een muziekstukje en zorgden voor een ritmisch geheel. BODYPERCUSSIE

We zijn er klaar voor

We zijn er klaar voor

Alle passagiers van 4B zijn ingecheckt bij de Blije School en zijn klaar om erin te vliegen dit jaar. We pakken draad weer op en dragen vooral zorg voor elkaar.

Welkom in 4B!

 

Onze juf

mini-010