Laatste nieuwtjes

Sportdag

Sportdag

Met lachende gezichten zeggen de kinderen van het vierde leerjaar een goede morgen tegen elkaar op de sportdag . Ze zijn er volledig klaar voor.

Bezoek Aquafin

Bezoek Aquafin

Deze morgen brachten we een bezoek aan het waterzuiveringsstation in Oudenaarde. Daar wordt vervuild water gezuiverd en geloosd in De Schelde. Een gids toonde ons de verschillende stappen van het zuiveren, zowel het mechanisch als biologisch zuiveren.

Begin sportweek

Begin sportweek

Vandaag hebben we de Olympische vlag aangestoken, het begin van onze sportweek. We speelden allemaal een spel, waar FAIRPLAY voorop stond.

Verkeerslessen

Verkeerslessen

De politie kwam langs op school. We oefenden vijf belangrijke vaardigheden die we nodig hebben om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. Dank aan politiezone Schelde-Leie voor de fijne en zinvolle samenwerking.

Verrassende wetenschapsshow

Verrassende wetenschapsshow

Vandaag maakten we kennis met STEM. Doormiddel van vele proefjes leerden we veel bij over de lucht, het water, koude en warmte. Het was super interessant .

Carnaval 2019

Carnaval 2019

Na 8 weken hard werken, is het tijd voor ontspanning. We hebben allemaal een leuk pakje aangetrokken voor het carnavalsfeest

Auteurslezing Jef Aerts

Auteurslezing Jef Aerts

We maakten kennis met Jef Aerts, schrijver van kinder- en jeugdboeken, romans, gedichten en toneel. Hij vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en poëtisch zijn. De auteur bespeelt ook bijzondere instrumenten zoals “de zingende zaag”. Hartelijk dank aan de bibliotheek van De Pinte voor alweer een geslaagde auteurslezing.

Dikke truiendag

Dikke truiendag

We komen op voor het klimaat! Op elke slogan van 4B staat: draag zorg voor ons KLIMAAT!!

Kersthappening

Kersthappening

Met onze kersthappening sloten we het eerste trimester swingend af. Klaar voor een verdiende vakantie!  

Het grote Sintfeest

Het grote Sintfeest

Ons optreden voor de Sint was een mega succes! We hebben ervan genoten, vandaar alleen maar lachende gezichtjes !

Even ontspannen

Even ontspannen

Na 2 maanden hard werken, kijken we samen naar de film “ Scooby – Doo” . We genieten!

Bomen in de herfst

Bomen in de herfst

Per 2 schilderden de leerlingen van 4B een prachtige boom. De boom werd afgewerkt met herfstbladeren en uiltjes. Ieder duo kwam tot een prachtig resultaat. Je kan de kunstwerken bewonderen in de refter van onze school.

Een veilige en aangename school

Een veilige en aangename school

Omdat we dit jaar gestart zijn op onze school met het KIVA-project , hebben we deze week gewerkt rond een veilige en aangename school. De leerlingen tekenden in groepjes de plattegrond van de school en duidden de leuke plaatsen aan met groen en de minder aangename met rood. Elke groep bracht zijn creatie naar voor

Welkom in 4B

Welkom in 4B

De leerlingen van 4B zijn klaar om van het nieuwe schooljaar een topjaar te maken! Samen sterk!

Welkom in 4B!

 

Onze juf

mini-img_7821